O konferenci ZEIDES

Slovensko združenje za elektronsko identifikacijo in elektronske storitve zaupanja (Združenje EIDES), v sodelovanju s podjetjem Palsit d.o.o., organizira 5. mednarodno konferenco o e-identifikaciji in e-storitvah zaupanja.

 
V četrtek, 21. oktobra 2021 organiziramo 5. mednarodno konferenco o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja za elektronske transakcije – ZEIDES 2021. 
 
Na letošnji konferenci bomo osrednjo pozornost namenili pregledu aktivnosti na ravni EU in Slovenije na področju pravnih ureditev, rešitev in storitev elektronske identifikacije in avtentikacije ter elektronskih podpisov in drugih storitev zaupanja.

Evropska komisija je julija 2020, šest let po sprejetju Uredbe eIDAS, sprožila postopek pregleda uporabe te uredbe  in priprave njenih sprememb in dopolnitev ob upoštevanju izkušenj, pridobljenih pri uporabi te uredbe, in tehnoloških, tržnih in pravnih sprememb. ETSI pripravlja nove tehnične specifikacije, ki bodo opredelile pravila in varnostne zahteve komponent storitev zaupanja za potrjevanje identitet deležnikov storitev zaupanja. 

V Sloveniji pričakujemo začetek zakonodajnega postopka za sprejetje Zakona o elektronski identifikaciji in storitvah zaupanja ter novega Zakona o varstvu osebnih podatkov. Januarja 2022 naj bi steklo izdajanje novih biometričnih in elektronskih osebnih izkaznic. 

Na trgu se pojavlja vse več rešitev in storitev e-identifikacije, avtentikacije in e-podpisovanja na daljavo, preko spleta in mobilnih telefonov, ki prinašajo različne interpretacije ravni zanesljivosti in zaupanja, določene v Uredbi eIDAS in predpisih, izdanih na njeni podlagi. Posledično je različna kakovost digitalizacije procesov, ki temeljijo na predstavitvi in potrditvi e-identiteti deležnikov in se zanašajo na storitve zaupanja.

Obdelava podatkov o e-identiteti posameznika in o storitvah zaupanja, ki jih je uporabil, je obdelava osebnih podatkov, ki se mora izvajati ob upoštevanju zahtev Splošne uredbe o varstvu podatkov in veljavnega ZVOP. Še zlasti določb o pravicah posameznika glede obdelave njegovih podatkov.

Oddaljeno, mobilno in spletno poslovanje prinaša nova varnostna tveganja za ponudnike in uporabnike spletnih in drugih e-storitev, ki morajo biti obvladana z ustreznimi tehničnimi in organizacijskimi ukrepi informacijske varnosti. Predloga novih EU direktiv o varnosti omrežij in informacijskih sistemov (NIS2) in odpornosti kritične infrastrukture storitve zaupanja uvrščata med bistvene storitve in kritično infrastrukturo.

Našteti so poglavitne teme, ki jih bomo obravnavali na letošnji konferenci. 

Podrobneje v programu konference. 

Vabimo vas, da si rezervirate termin in se že danes prijavite.
 
Več informacij: 

Nika Furlan
05 338 48 58

 

 

21.10.2021
Kongresni center Brdo pri Kranju
Cena kotizacije
220€

Cene ne vsebujejo DDV

PRIJAVI SE
Cena kotizacije
220€
220€


Cene ne vsebujejo DDV.

V sodelovanju z

Premium sponzorji

Standardni sponzorji

Medijski sponzorji

Obveščamo vas, da so bili naši pogoji poslovanja posodobljeni.
Sprememba se nanaša na člen »Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja«. Zaradi nepredvidenih dogodkov, kot je tudi trenutna epidemija koronavirusa, si pridržujemo pravico, da posamezna izobraževanja odpovemo ali spremenimo termin oz. način izvedbe (online izvedba).

Odpoved ali sprememba dogodka s strani organizatorja
Organizator si pridržuje pravico do odpovedi posameznega izobraževanja, delavnice, dogodka, seminarja ali spremembe terminov oz. načina izvedbe (namesto osebne izvedbe dogodka, izvedba dogodka preko spleta ali na drug način, pri čemer se ključna vsebina in obseg dogodka ne spreminjata oziroma se prilagodita glede na spremembo, npr. zamenjava predavatelja, prilagoditev urnika ipd., vendar se ohrani enakovredna kakovost izvedenega dogodka). Zavezuje se k obvestilu prijavljenim najkasneje en delovni dan pred predvidenim pričetkom izobraževanja oz. takoj, ko prejme novico o morebitnih izrednih dogodkih, ki so razlog za spremembo/odpoved. V primeru odpovedi izobraževanja s strani organizatorja, organizator, morebitno že vplačano kotizacijo, brezobrestno povrne v roku štirinajstih dni od obvestila o odpovedi ali pa omogoči stranki, da kotizacijo porabi za druge izdelke ali storitve. V primeru spremembe načina izvedbe ostanejo plačila v veljavi, v primeru spremembe termina pa ima udeleženec možnost odpovedati udeležbo iz utemeljenih razlogov po določbi Odpoved s strani udeleženca ali pa se odjaviti na način v rokih, ki jih predvideva določba Odjava udeleženca. 

Celotni pogoji poslovanja so dostopni tukaj: https://poslovanje.pogoji.si/tos/29xyi0o

Ta spletna stran uporablja piškotke. Z obiskom in uporabo spletne strani soglašate s piškotki.  DOVOLIM Več informacij o piškotkih najdete in nastavitve tukaj.